.

Olet lämpimästi tervetullut valokuvasivuilleni. Valokuvaus on minulle rakas harrastus ja "henkireikä", josta saan paljon voimaa. Voin ihailla luontoa ja sen ihmeitä kameran linssin läpi. Olen oppinut kuuntelemaan ja katselemaan luontoa aivan eri tavalla kuvatessani. Blogini erikoinen nimi Alfheim tulee kelttien tarustoista, nimi tarkoittaa iloisien ja valoisien haltijoiden maata, jonne voitkin kurkistaa blogini kautta. Astu sisään..

tiistai 18. toukokuuta 2010

Rentukat

Tonttiamme reunustavan ojan varrelta, löytyi iloinen yllätys.

Löysin sieltä hyvin levinneitä rentukan kasvustoja.

Siirsin rentukoita ojan varteen, monta  vuotta sitten.

Siirron jälkeen, rentukat kuitenkin pian katosivat. Niitä ei ole sen jälkeen näkynyt, vasta tänä keväänä. Kasvustoja oli paljon, oikein mukava ylläri.

7 kommenttia:

 1. Sinulle oli kaunis yllätys. Minäkin siirsin kerran rentukoita meidän ojaan, mutta ne pienenivät vuosi vuodelta, koska keskikesällä täällä mäellä on liian kuivaa. Sinulla on varmaan hyvä paikka. Rentukat ovat vuosia kasvattaneet kunnon juurakon ja nyt ne ovat valmiita ilahduttamaan sinua,ja meitä :-)
  Ihania aurinkoja!

  VastaaPoista
 2. Rentukankukat ovat kuin pieniä aurinkoja, huomasin meidänkin ojassa nuppuja.
  En muistanut viimeksi kehua banneriasi, se on aivan huippu, kuin satukirjasta.

  VastaaPoista
 3. Oi mikä ihana ylläri siskoseni :) Keltaisia ilon aurinkoja. Täytyypä tsekkailla omakin ojanpohja josko sielläkin jotain näkyisi. Kirsikkapuu on ainakin nupuilla, joten taidampa hiippailla nyt tästä koneen äärestä ulos.

  VastaaPoista
 4. Uuna, meidän ojassa on kyllä vettä koko kesän, mutta loppukesästä aika niukasti. Toivottavasti, kosteus riittää, uskon että nyt kun kasvutot ovat päässeet noin hyvin alkuun, pysyvät hengissä. Suunnittelin jo, että siirrän osan mökin järven rantaan, tai puron varteen.

  VastaaPoista
 5. Manteli, mukavaa että banneri näyttää kivalta. Otin kuvan Björköbyn retkellä kaksi vuotta sitten syksyllä. Yritin tehdä banneritsta houkuttelevan "portin" valokuvieni "satu" maailmaan. Luontohan on satumaisen ihmeellistä, koko ajan näkee niin paljon uutta, ihan samoillakin reiteillä missä usein kulkee.

  VastaaPoista
 6. Kaarnikka! Nyt en muista, mutta toinko nuo rentukan alut teidän pihasta? Meillä on jo kirsikkapuussa osaksi kukkia. Kävin äsken näppäilemässä kuvia, puhelin oli kyllä korvassa, pulputin lilla siskon kans. Saas nähä mitä niistä tuli...

  VastaaPoista
 7. Kysymys oli tietenkin luumupuusta, mitenkä se kirsikka siihen lipsahti.

  VastaaPoista