.

Olet lämpimästi tervetullut valokuvasivuilleni. Valokuvaus on minulle rakas harrastus ja "henkireikä", josta saan paljon voimaa. Voin ihailla luontoa ja sen ihmeitä kameran linssin läpi. Olen oppinut kuuntelemaan ja katselemaan luontoa aivan eri tavalla kuvatessani. Blogini erikoinen nimi Alfheim tulee kelttien tarustoista, nimi tarkoittaa iloisien ja valoisien haltijoiden maata, jonne voitkin kurkistaa blogini kautta. Astu sisään..

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Perhosia, "toukka" ja rakastavaiset

En tunne yläpuolella olevaa perhosta, sillä oli lempeä katse ja
rauhallinen luonne. Antoi konttia kameran kanssa aika lähelle.Toukkahinen, outo minulle.

Olisiko tämä niittyhopeatäplä?

Rakastavaiset, hieman vaivalloisen näköistä hm..

Kangasperhonen? en oikein tunne siivellisiä kaunokaisia.

13 kommenttia:

 1. Onpa upeat ja tarkat kuvat! Todella hienot.. minäkään en tunne kovin hyvin perhosia, mutta kangasperhosta olen jo tänä keväänä kuvannut. Tuolla Luontoportin sivuilla on työkaluja, joilla voi tunnistaa perhosia, käypäs katsomassa -
  http://www.luontoportti.com/suomi/fi/perhoset

  VastaaPoista
 2. Ensimmäinen kuva on huippuhieno ja sudenkorennoista olet saanut harvinaisen kuvan, näyttää kieltämättä vähän hankalta toimitukselta.

  VastaaPoista
 3. Ylin kuva on upea!
  Perhosia ei ole mitenkään helppo kuvata, lehahtavat lentoon aina, kun ei pitäisi tai sulkevat siipensä väärällä hetkellä.
  Alimman kuvan perhosen siivissä erittäin kauniit värit.
  Perhosten katseluun ei kyllästy koskaan.

  VastaaPoista
 4. Kauniit! Nyt saat nauttia makrostas, minä joudun vielä odottelemaan...

  VastaaPoista
 5. Elisa, osa noista kuvista, on otettu vanhalla kameralla, osa uudella.Minulla on pääsivullani, linkki luontoportin sivuille, pitääpäs käydä tutkimassa.

  VastaaPoista
 6. Manteli, ensimmäisen kuvan perhonen oli ihannekuvattava, olla nökötti seivästi horsman lehdellä. Surenkorennot sujahtivat pian kuvan nappaamisen jäkeen, samassa muodostelmassa lentoon!

  Taru, olen aina juossut kameran kanssa perhosten perässä, vaihtelevalla menestyksellä. Samalla reissulla törmäsin ritariperhoseen. Se oli valitettavasti liian nopea, harmi.

  VastaaPoista
 7. Rva Pioni, en ostanut makroputkea, vaan sellaisen yleisobjektiivin, johon loittorenkaita yhdistämällä, saan paremmat makro-ominaisuudet. Isosiskon opasuksella valitsin sellaisen, jolla "helppo" kuvata kaikkea. No helppoa se ei ole, mutta mukavaa. Myöhemmin, kun kukkaro on toipunut tästä järkytyksestä, hankin ehkä makronkin.

  VastaaPoista
 8. Una, kiitoksia, nämä on sellaisia harjoittelu otoksia. Joskus "vahingossa" hi! napsahtaa hyväkin kuva.

  VastaaPoista
 9. Oi ei nuo vahingonlaukauksilta tällaisen sunnuntaikuvaajan mielestä näytä! Jokainen kuva on taaskin niin upea, mahtavia värejä ja 'installaatioita' ;-D

  VastaaPoista
 10. Mags, sinnikkyyttä tarvitsen valokuvauksessa, nuokin otokset vaati, monta metriä konttimista ja kaikenlaisiin asentoihin vääntymistä. Hyvää jumppaa.

  VastaaPoista
 11. Hienoja kuvia perhosista ja korentojen siivet ovat uskomattoman ohuet ja kauniit. Miten ne eivät mene sekaisin ja rikki tuossa puuhassa ;-)

  VastaaPoista
 12. Uuna, pehosia on aina kiva kuvata, ovat vain aika häilyväisiä. Nuo korennot oli aika sukkelia. En ole aikaisemmin kiinnittänyt huomiota, että toinen on väritykseltään punainen ja toisessa sinistä ja keltaista.

  VastaaPoista