.

Olet lämpimästi tervetullut valokuvasivuilleni. Valokuvaus on minulle rakas harrastus ja "henkireikä", josta saan paljon voimaa. Voin ihailla luontoa ja sen ihmeitä kameran linssin läpi. Olen oppinut kuuntelemaan ja katselemaan luontoa aivan eri tavalla kuvatessani. Blogini erikoinen nimi Alfheim tulee kelttien tarustoista, nimi tarkoittaa iloisien ja valoisien haltijoiden maata, jonne voitkin kurkistaa blogini kautta. Astu sisään..

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Ritariperhonen

Kävelin rannassa, etsien kihokkeja.
Yllättäen katseeni osui oksaan, aivan jalkojeni juuressa.
Oksaa ylöspäin oli kiipeämässä,
juuri kotelosta kuoriutunut kaunokainen.

Kameran linssit ja objektit lenteli pitkin sammalia,
kun piti vauhdilla vaihtaa sopivampaan kuvauskalustoon.


Uskomattoman kaunis perhonen,
jota saimme aivan rauhassa ihastella sisareni kanssa.

14 kommenttia:

 1. Se on uskomattoman kaunis!
  Ihana!
  Voi kumpa minäkin joskus saisin kiikariini ja kameraani, kyllä siinä objektiivit on saanut kyytiä, nopeita kun ovat, etteivät kauan ole paikallaan, nuo perhoset meinaan.Aivan upeat kuvat sait! :)

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat ritariperhosesta, niitä ei kovin paljon Varsinais-Suomessa näe!

  VastaaPoista
 3. seijastiina, olen aikaisemmin kipittänyt epätoivoisesti ritariperhosen perässä. Saamatta kuitenkaan kelvollisia kuvia. Tämä oli oikein valokuvaajan "kymppihetki" perhosen siivet olivat vielä aivan formulla, kuivatteli niitä auringossa.

  VastaaPoista
 4. Maria, tervetuloa blogiini katselemaan. Olen iloinen ja hohteessa ritariperhosen kuvistani. Ötökkä kirjani mukaan esiintyy Etelä-Suomessa yleisimmin, tämä kuvattu kesksuomen paikkeilla.

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat, onneksi olkoon! Hieno perhonen ja satuit tosiaan paikalle juurikin oikealla hetkellä.. Voin kuvitella sen tohinan minkä tuollainen löydös saa aikaan ;)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut minunkin puolestani! Hienot kuvat. Tätä komistusta passaakin ihailla. Olen jokin vuosi sitten saanut kuvattua ritarin ja huomasin heti, ettei sen perään kannata juosta, toiseksi jää kuitenkin. Istuin siis paikalleni odottamaan - ja kohta ritari istahtikin voikukalle viereen.

  VastaaPoista
 7. Elisa, en meinannut muistaa hengittää, palloja vain lenteli silmissä. Siskon kanssa siinä kontittiin pitkin sammalia, sikinsokin.

  VastaaPoista
 8. irma, minulla on vielä paljon oppimista kuvaamisessa. Varmasti saisin ehkä parempia tilaisuuksia, kun en mennä tohottaisi niin faartilla. Istuisin ja odottelisin mitä lähistölle liihottelee. Sunnuntaina oli paljon muitakin perhosia liikkeellä, mutta olivat liian nopeita minulle.

  VastaaPoista
 9. Ritari on hyvä saalis, hienosti sait kuvattua. Tänä kesänä en ole ritariperhosta tavannut ja muutkin perhoset ovat olleet hakusassa.

  VastaaPoista
 10. Manteli, kolme viikkoa sitten näin meidän omalla mökillä ritariperhosen, mutta vain vilauksella. Aivan sellaista "täydellistä" kuvaa, en nytkään saanut. Alimmaisessa toisen siiven alakärki jää ihan, ihan pikkuisen kuvan ulkopuolelle. Täytyy olla kuitenkin oikein tyytyväinen.

  VastaaPoista
 11. Upeat kuvat olet saanut, wau! Hieno on mallikin, ei usein näe. Kyllä kannatti kontata ja viskellä välineitä. Vaikka ei niitä oikeastaan paranisi viskellä, koska voi mennä roskia sisään ym. mutta ei siinä tohinassa aina huomaa.

  VastaaPoista
 12. Uuna, olen oikein onnellinen kuvista. Kyllä kuvaaminen on jännittävää puuhaa. Tulee vähän sama jännittynyt olo, sydän pampattaa kuin metsästyksessä. Nykyään metsästän eläimiä vain kameralla. Onneksi en lyhyen "metsästysurani" aikana, juurikaan osunut saaliisiin.

  VastaaPoista
 13. Hienosti onnistui kuvasi! Olipa se uskomaton hetki että löysimme tuon perhosen, vai mitä?

  VastaaPoista
 14. Kaarnikka, varmaan yksi parhaimmista kuvaushetkistä mitä meillä on ollut. Ajatteles jos pääsisimme niitä kauriita kuvailemaan. Oijoi sieltä kyttäyskopista voisi pian pirahtaa alas, kaksi tällaista sähläriä, hih..hi

  VastaaPoista