.

Olet lämpimästi tervetullut valokuvasivuilleni. Valokuvaus on minulle rakas harrastus ja "henkireikä", josta saan paljon voimaa. Voin ihailla luontoa ja sen ihmeitä kameran linssin läpi. Olen oppinut kuuntelemaan ja katselemaan luontoa aivan eri tavalla kuvatessani. Blogini erikoinen nimi Alfheim tulee kelttien tarustoista, nimi tarkoittaa iloisien ja valoisien haltijoiden maata, jonne voitkin kurkistaa blogini kautta. Astu sisään..

tiistai 14. joulukuuta 2010

Pakkasta

Pakkanen paukkuu kaikkialla,
lumi narskuu jalan alla.
Ympärillä lunta jäätä,
viima nipistää nenänpäätä.
Mutta,
voisiko olla ihanampaa säätä?


Pirteyttä viikkoonne :)
-Valokki-

22 kommenttia:

 1. Pakkanen paukkuu ja lumi narskuu jalkojen alla. Ilma on on hienoa, kunhan on pukeutunut lämpimästi.
  Silloin saa myös kauniita kuvia, kuten sinä nyt tässä sarjassa. Hienosti kuvattu pallkkaskeli!

  VastaaPoista
 2. Kyllä, ihan samoin sanoin ajattelen, ja sormiakin vielä nipistelee, mutta muutama kuva on pakko napsia.

  Ihanat talviset kuvat ,oikein kauniit ♥

  Iloa arkiviikkoon -Valokki-
  Lämmöllä
  Seijastiina

  VastaaPoista
 3. Seppo Salminen,
  viikonlopulla oli mahtavat talvikelit, vaikka hieman hyiset. Etsin lähes kaikki lämpimät värmeet, mutta silti sormet ja varpaat kylmeni. Pitäisi pystyä liikkumaan nopeammin. Kuvasaalis palkitsi ja pienet vilut unohtuivat.

  VastaaPoista
 4. seijastiina,
  Kyllä, aina pitää vähen edes ulos ampaista. Nappailla muutama otos pikatahtiin. Sunnuntaina teimme hieman pidemmän reissun. Lämmiteltiin välillä autossa ja juotiin kuumaa kaakaota. Iloista viikkoa sinulle myös :-)

  VastaaPoista
 5. Valokki,, minulla on oikean käden etusormella ja peukalolla pienet aukot hanskiossa ja ne ovat siliti jäässä, vaikka mitä
  tekisi. Kamera on kylmää materiaalia ja sitä pitää koskea jatkuvasti.

  Olen huomannyt, että mitä enemmän on muuta vaatetta päällä, sitä paremmin sormetkin pysyvät lämpimänä.... Huopatöppöset ovat paras vaate, mitä päälleen voi laittaa. (pysyy sormetkin melko lämpöisinä..:)

  VastaaPoista
 6. Iloinen pakkasruno, tältä juurikin tuntuu pihalle mennessä. Olet uhmannut pakkasherraa ja saanut uskomattan kauniita kuvia taas, valo leikkii kuuraisten puiden oksilla, varjoissa sininen maalailee hankea.
  Varpaiden paleluun sain avun, kun perin tyttäreni vanhat talvikengät, olivat kokoa 43! Jalkaan saan vedettyä kahdet villasukat päällekkäin, ei enää palele varpaat, mutta kieltämättä näytän pingviiniltä neljä numeroa liian isoissa kengissä:) Sormien paleluun ei taida konstia löytyä, jalusta tuntuu hurjan kylmältä ja kamerakin.
  Iloisia pakkaspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 7. Tuosta Pakkasesta taitaa riittää 'porinaa'...
  Hyviä on 'heinä-pouat' sano Vanha-Mies ko' pakkasmittarhin vilikas...!
  Mittari näytti vähän yli 30 astetta pakkasta...!
  Kuvistasi 'Valokki' sen näkee - poutaa pitelee. Vain ne 'heinämiehet' (naiset) puuttuu...!

  VastaaPoista
 8. Kaunista on pakkassää. Mieluummin kunnon pakkaskelit kuin räntäsateet. Naatitaan! Hankipa sellaiset kynsikkäät, joihin saa vedettyä sormien päälle pikku hupun. Kun tarvitsee näpelöidä kameran säätöjä, sipaisee vaan hupun syrjään, se on kiinni lapasessa/kynsikkäässä. Hankin sellaiset viime talvena Luontokaupasta ja tyytyväinen olen ollut.
  P.S. Kävin juuri katsomassa Luontokaupan verkkokaupasta, olivat loppuunmyydyt. Mutta varmaan vastaavia on muuallakin.

  VastaaPoista
 9. komeat on pakkasukon luomukset siellä, oi.
  Tänne ihan rannikolle ei tunnu aurinko oikein esteettä osuvan, meren yllä tuntuu olevan aina enemmän tai vähemmän paksua pilveä vaikka pohjoisen puolella olisi kirkkaampaa taivasta.

  VastaaPoista
 10. Nice shots! The first one is great!

  VastaaPoista
 11. Ihania pakkaskuvia sait sisko. Tuo eka on ihan samanlainen kun minullakin oli :) Upeita kuvia kaikki, mutt jos suosikki pitäs löytää niin hmm ehkä kakkos kuva. Käyppä luuraamassa mitä minä pistin esille. Halauksia ja jaksuja.

  VastaaPoista
 12. Neita taidat olla noita, varsinkin tuo alin "palava talvi"
  ;)

  VastaaPoista
 13. Seppo Salminen,
  huopatöppösiä olen ajatellut tai semmoisia "kuukenkiä". Oikein hyvän kokoisia, että pysyy varmasti lämpiminä varpaat. Olen kyllä opetellut kuvaamaan ja muuttamaan kameran säätöja rukkaset kädessä. Nyt oli niin kova viima, joka iski läpi.

  Manteli,
  just tommoset kuukengät hankin, vaikka kirpparilta. Siellä on hyviä melko uusia ja edullisia. Ei anneta ilmojen lannistaa mennään, vaikka sataisi ämmiä ja äkeitä :)

  VastaaPoista
 14. Eko,
  kyllä tähän kylmäänkin pian tottuu. Kun on pidemmän aikaa pakkasta yli 20 astetta, 10 on jo lämmintä:)

  irma,
  Olen samaa mieltä, pieni pakkanen parempi kuin loskaa taivaan täydeltä. Sunnuntaina aurinko oli huikaisevan kirkas. Minulla on sormettomat kynsikkäät, rukkasien alla. Tuollainen yhdistelmä helpottaisi, ei tarvitsisi kuin napata "hattu"sormien päältä. pitääpäs etsiskellä.

  VastaaPoista
 15. uuvana,
  tässä kohdalla länsirannikkoa on nyt ollut pilvisempää. Viime viikolla ja viikonlopulla kaunista ihanaa poutasäätä. Maisemat näyttivät aivan satumaisilta.

  VastaaPoista
 16. Alice,
  Now it's cold, but so beautiful weather. Landscapes are frosty and snowy.

  VastaaPoista
 17. Kaarnikka,
  hahaa nauratti kun kävin blogissasi. Minulla on koneella just melko samanlaisia otoksia, tuolta usvaiselta kuvausreissulta. Samoin sinulle haluksia ja voimia loppuviikkoon. Nähdään viikonloppuna :-)

  VastaaPoista
 18. Ari,
  Harmitti kun en voinut ottaa kyseisestä kohdasta laajempaa "vaaka" kuvaa. Ympärillä oli kaikenlaista räipettä.

  VastaaPoista
 19. Kakkonen on paras, kun on niin vaikeeta saada keskeltärajatut puut näyttämään luonnolliselta, tuossa koivut näyttää niin niin hyviltä! Mulla aina noissa moottorisahafiilis ;-(
  Hieno syvyysvaikutelma!

  VastaaPoista
 20. Timppa,
  kyllä valokuvien rajaamien ja asettelu on haastavaa. Joskus napsahtaa ihan helposti, joo noin laitan, niin on kiva. Toisinaan ei asetu millään hyvän näköisesti. Harvoin voi puita kuvata ihan kokonaan, siinä sitä on pohtimista että mistä pätkäsee poikki.

  VastaaPoista
 21. Ihastuin, melkeinpä rakastuin kolmanteen kuvaan..

  VastaaPoista
 22. ulleriina,
  nuo hauskat hahtuvat, olivat joenpenkalla jonne siskoni tupsahti pepulleen. Siitä löytyi hyvä kuvakulma läheltä.

  VastaaPoista