.

Olet lämpimästi tervetullut valokuvasivuilleni. Valokuvaus on minulle rakas harrastus ja "henkireikä", josta saan paljon voimaa. Voin ihailla luontoa ja sen ihmeitä kameran linssin läpi. Olen oppinut kuuntelemaan ja katselemaan luontoa aivan eri tavalla kuvatessani. Blogini erikoinen nimi Alfheim tulee kelttien tarustoista, nimi tarkoittaa iloisien ja valoisien haltijoiden maata, jonne voitkin kurkistaa blogini kautta. Astu sisään..

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Surkeahkot kuutamo-otokset

Olen ihan noviisi pimeän maiseman kuvaamisessa. 
Kuuta olen yrittänyt kuvata monet kerrat, aina tuloksena on se kirkas reikä keskellä mustaa taivasta. 
Näihin tuli kuitenkin maisemaakin, ehkä se tästä lähtee
Kuvat on otettu viime viikonlopulla.Iloa alkavaan viikkoonne :)
-Valokki-

24 kommenttia:

 1. Hyvin se siitä lähtee. Kuutamokuvissa on illan/yön usva tullut hyvin kuviin.

  Alimmassa kuvassa on Orion hyvin näkyvissä. Yksi tähti Orionin vasemmasta yläkulmasta on juuru ja juuri jäänyt kuvan ulkopuolelle. Tähtitaivaan kirkkain tähti Sirius on kirkkaana lähes keskellä kuvaa metsän yläpuolella.

  VastaaPoista
 2. Vaikeaa se on, mutta mukavat kuvat sait aikaiseksi. Itse kuuta on helpoin kuvata (mielestäni) aamu- tai iltahämärällä, kun ei ole vielä pimeää. Mutta tähtösiä ei tietenkään sitten kuvaan saa..

  VastaaPoista
 3. Haastetta riittää, mutta hyvin olet alkuun päässyt.
  Tähdetkin sait kuvaan. Ja Seppo ne vielä tunnistaakin. Onnittelen.

  VastaaPoista
 4. SeppoSalminen,
  Tiedät kyllä hämmästyttävän paljon tähdistä, ihailtavaa. Kiitos kun kerroit, mitä tähtiä kuvassa on, mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 5. Elisa,
  vanhalla kamerallani sain kuusta kuvia, joissa kuun kraaterit ja meretkin näkyi, mutta ympäristö tuli aina musta. Olin iloinen kun sain näihin kuviin maisemaa ja tunnelmaa kuutamosta. Ihmeissäni olin kun tähdetkin onnistuivat jotenkuten, näyttävät kyllä koin järsimiltä reijiltä mustissa villahousuissa:)

  VastaaPoista
 6. Laventeli,
  sydämellisesti tervetuloa tänne ;) Kävin heti luuraamassa blogiasi ja lisäsin itseni lukijaksesi. Linkitin blogisi tuonne Valokin kiteiden puolelle.

  VastaaPoista
 7. Tiitsa,
  Harjoittelemalla varmasti tulokset paranevat:) Olin onnellinen tähdistä vaikka eivät ihan onnistuneet. Seppo kertoi niin mielenkiintoisia asioita, että aivan pihisen täällä innostuksesta, olen saanut ihan tunnistettavia tähtiä kuviin :)

  VastaaPoista
 8. Upeasti onnistuit!! Olen kyllä pikkasen kateellinen ;)

  VastaaPoista
 9. Wow, great pictures !! and blog as well!

  VastaaPoista
 10. Tunnelmallisia kuvia, kuutamokuvat ovat jotain, mitä en ole uskaltanut vielä kokeilla. Ihanasti olet saanut tähtiäkin kuvattua♥

  VastaaPoista
 11. Hienot kuu&tähdet-kuvat olet ottanut :)!

  VastaaPoista
 12. Kyllä nämä on kauniit kuvat, aiva ihastuttavat ♥
  Oikein mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 13. Kuvissa kuutamo toimii hyvin antaen valoa pimeyteen.

  VastaaPoista
 14. Jaana,
  en ole paljon kuvannut kuutamomaisemaa uudella kamerallani. Värit tulivat hieman sukkelat noihin.

  VastaaPoista
 15. Lasse,
  wellcome to my blog and thank you : )

  VastaaPoista
 16. Manteli,
  haaveilen sellaisista oikein lumisista kirkkaista kuutamokuvista. Tähdistä olin innoissani, vaikka ovat hieman reikämäisiä.

  Jaana,
  kiitos, nämä ovat aika ensimmäisiä yrityksiä.

  VastaaPoista
 17. Seijastiina,
  kiitos sinulle ja myös oikein ihanaa viikkoa sinne.

  Ari,
  kiitos, olisin halunnut niihin hieman kuulakkuutta enemmän. Kahdessa ylimmäisessä kuvassa näkee, että on tosi kylmä. Kameran linssi menee jäähän. hrr

  VastaaPoista
 18. Näkyyhän siellä muutakin kuin reikä taivaassa, hyvää tulee. Mie yritin viime syksynä kerran ko oli upea kuutamo ja mulla oli niin pitkät valotusajat että kuvat näyttivät jo kummallisilta päiväkuvilta, tulipahan yritettyä:)
  Arvaappa mitä, ilmottauduin maisemavalokuvakurssille Toscanaan huhtitoukokuun vaihteessa, arvaa olenko tohkeissani siitä tulee varmaan tosi kivaa.

  VastaaPoista
 19. Henrietta,
  Olin noissa kuvissa tyytyväinen siihen, että näkyi maisemaa, kuu on outo, näyttää auringolta :)
  Jestas Toscanaan!!! oijoi, pidetäänko kurssi englanniksi, vai ihan suomeksi? valtavan hieno tilaisuus. Kyllä sinulla on kivaa odotettavaa, eikä siihen ole niin hirveän pitkä aikakaan.

  VastaaPoista
 20. Olet astunut rohkeasti yökuvauksen syliin, joka on varmasti haasteellinen ja palkitseva. Itseäni myös kiehtoo, mutta se vaatii enemmän kuin pelkkä kuvaaminen, oletan.
  Rohkeasti vain lisää näitä, jospa siitä saisi kipinää. Tuo tähtikuvio on herättänyt aina mielenkiintoa, sen pystyy helposti tunnistamaan, mutta nyt vasta on selvinnyt nimi näiden asiantuntioiden myötä.

  VastaaPoista
 21. Pehmyt piirto,
  yökuvaus on kyllä kiehtovaa. Olen ihastellut Sepon ja Vastavaloon, ym. monen muun taitavan yökuvaajan kuvia ihastelemassa, ne ovat innoittaneet yrittämään. Tähdet ovat ihania, mutta en tiedä tähtikuvioiden nimiä paljoa, kiinnostaa kyllä kovasti.

  VastaaPoista
 22. Englanti on kurssikieli koska paikallinen opettaja, parempi sekin kuin italiaksi:) Mulla ei ole kyllä mitenkään hallussa tekninen englanti mutta jos nyt periaatteet ymmärrän ni hyvä ja ohan muut kurssilaiset suomalaisia ni aina voi kysyä jos ei tajuu. Mainos tulee uuteen kamera lehteen koska se ilmestykään en tiedä kun en lue mutta jos kiinnostaa tässä linkki järjestäjän sivulle
  http://www.candystore.fi/www/

  VastaaPoista
 23. Henrietta,
  Kyllä siellä varmasti pärjää kielen puolesta, on kyllä valtavan hieno juttu. Kiitos linkistä, käyn vilkaisemassa.

  VastaaPoista