.

Olet lämpimästi tervetullut valokuvasivuilleni. Valokuvaus on minulle rakas harrastus ja "henkireikä", josta saan paljon voimaa. Voin ihailla luontoa ja sen ihmeitä kameran linssin läpi. Olen oppinut kuuntelemaan ja katselemaan luontoa aivan eri tavalla kuvatessani. Blogini erikoinen nimi Alfheim tulee kelttien tarustoista, nimi tarkoittaa iloisien ja valoisien haltijoiden maata, jonne voitkin kurkistaa blogini kautta. Astu sisään..

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Leucojum Graventye giant Lumipisara

Tätä hentoa pientä sipulikukkaa oli vaikea kuvata. Aina tuuli heilautti  epätarkaksi. 
Vain nämä kukat onnistuvat, muuten epäonnistuneen ruukkuistutus kokeilun tuloksena.
Istutin syksyllä sipulikukkia isoihin ruukkuihin.
Vein ne talveksi kellariin (VIRHE), joka oli liian lämmin, sipulit olivat alkaneet
kasvattamaan varsia kellarissa, sieltä tuli vastaan valkoisia pitiä lonkeroita.
Oijoi, en taida olla oikein viherpeukalo :( no nämä pääsevät syksyllä kukkapenkkiin.Kaunista alkavaa viikkoa kaikille!
-Valokki-

13 kommenttia:

 1. Ihanat värit!
  Upeita kuvia oot kuitenki saanu, niinkuin aina :).

  VastaaPoista
 2. Jaana,
  kiitos, otin monta kymmentä otosta. Moni meni epätarkaksi :( No kiva kun muutama onnistui.

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvin olet kuvat saanut teräviksi.
  Tuulinen sää on lähikuvaajan painajainen ulkona kuvattaessa.
  Jonkinlainen tuuli-suoja voisi auttaa.
  Mukavasti olet kuvat sommitellut ja valkoisen ongelman ratkaissut hyvin.
  Värit ovat mainiot...!

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat, tottakai täällä on aina kauniit.
  Minusta aina tuntuu, kun alan makrokuvaamaan, alkaa tuulla :D
  Lempeää iltaa ja taas alkavaa viikkoa huomenissa :)

  VastaaPoista
 5. Eko,
  jouduin kyllä hiemn hikoilemaan noiden kuvien vuoksi, mutta hauskaa se silti oli. Eilen kuvasin jo muutamia, mutta pää pamahti niin kipeäksi kyykkimisestä, joten piti lopettaa, jatkoin tänään. Tuuli-suoja onkin hyvä idea! joo voisin rakentaa semmoisen jossa olisi jokin tukijuttu, jotta voisi pysyä pystyssä. Valkoinen on haasteellinen kuvattava palaa helposti puhki, nyt oli pilvistä, helpotti asiaa.

  VastaaPoista
 6. seijastiina,
  Ihastuin nohin valkoisiin ihanuuksiin iki hyvikseni, ostan niitä lisää syksyllä jos löydän. Ovat Plantagenista. Tuuli on kyllä kurja, vaaniskelee aina lähistöllä kun otan macro välineet esille. Hyvää viikkoa sinulle, aurinkoa ja voimia. Minä jatkan sairaslomalla vielä 6 kk, katsotaan tuleeko työstä enää mitään. OI ja voi, nyyh..

  VastaaPoista
 7. Oi kuinka kauniit kukat, en ole nähnyt tällaisia kukkia ennen. Kauniisti olet ikuistanut kukkien herkkyyden. Nykyään käy aina pieni tuulenvire ja vähän useimmin suuri puhuri:) Vai enkö huomioinut tuulta ennekuin aloin kuvaamaan pörriäisiä:)
  Mukavaa viikonalkua sinulle:)

  VastaaPoista
 8. Manteli,
  tämä kukkanen, tai sen sipulit osuivat käteeni viime syksynä, tarjouskorista. Tänään ja eilen oli aika kova puhuri. Nostin kukkaruukun kottikärryihin ja yritin kärrätä tuulettomaan paikkaan, mutta aina jostain nurkan takaa ilkikurinen tuuli livahti juuri, kun olin nappaamassa kuvaa. Kivaa viikkoa sinne myöskin :)

  VastaaPoista
 9. Hienosti olet saanut kukan herkkyyden esiin, värit ovat loistavat ja yksityiskohdat näkyvät hyvin.
  Olen ajatellut tehdä pienen tuulisermin, joka mahtuisi kamerajalan seuraksi pussiin, jonka voisi sitten tökätä maahan kun makroja kuvaa ulkona jos tuulee, toisen puolenhan siitä voisi tehdä "loistavasta" kankaasta, jotta voisi käyttää myös valon lähteenä.
  Mukavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 10. Laventeli,
  lähikuvaus ei ole vahvimpia kuvaustaitojani. Käytettävissä oleva kalusto ehkä vähän rajoittaa onnistumista. Minulla on Kenkon loittorengas-sarja jota käytän 18-270mm putken kanssa, vaatii ehdottomasti jalan käyttöä. Kitti linssin 18-55mm kanssa käytän lähilinssejä, niiden kanssa vain pitää olla aivan nenä kiinni kuvauskohteessa. Hyvä idea tuo tuulisuoja, yhdistettynä heijastavaan materiaaliin. Tuota pitääkin kehitellä. Kivoja hetkiä viikkoosi :)

  VastaaPoista
 11. My compliments for these lovely pictures,
  your blog is very nice and colorful.

  Greetings from Holland, Joop

  VastaaPoista
 12. Joop Zand,
  Wellcome to my blog and thank you. I am very clad, if you like my photos. I visited your blog I found lots of great pictures.

  VastaaPoista
 13. No sait kuiteskin jokusen kukkaa vaikka oli liian lämmin, mulla kun ei ole edes liian lämmintä kellaria ei voi tälläisiä ihanuuksia kokeilla ruukussa. Toi tuuli on kyllä ongelma monesti, ainakin eilen kirosin siellä Marketanpuistossa. En ole tainnut tätä lumipisaraa ennen nähräkkään, kovin on suloinen ja pitääpi katsella syksyllä sipuleita josko maahan laittais.

  VastaaPoista