.

Olet lämpimästi tervetullut valokuvasivuilleni. Valokuvaus on minulle rakas harrastus ja "henkireikä", josta saan paljon voimaa. Voin ihailla luontoa ja sen ihmeitä kameran linssin läpi. Olen oppinut kuuntelemaan ja katselemaan luontoa aivan eri tavalla kuvatessani. Blogini erikoinen nimi Alfheim tulee kelttien tarustoista, nimi tarkoittaa iloisien ja valoisien haltijoiden maata, jonne voitkin kurkistaa blogini kautta. Astu sisään..

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Puutarhassa

Olen viettänyt tämän päivän puutarhassa. Mylläten kukkapenkkejä ja kitkien rikkaruohoja.
Päivä oli sopivan tuulinen ja aurinkoinen.

 Syreenit ovat jo nupuillaan.
 Isojen vanhojen kuusien varjossa ketunleipä kukki kauniisti.

 Norjanangervot selvisivät talvesta, raskaasta lumikerroksesta joka runteli niiden varsia.
Pakkanen ja nälkäiset puputkaan eivät niitä nujertaneet.

Kaunista keväistä alkavaa viikkoa kaikille.
-Valokki-

22 kommenttia:

 1. Ihanan herkän kesäisiä kuvia :)!

  VastaaPoista
 2. Kuvat ovat juuri niin kauniita kuin kaunein kesäinen päivä.

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä saanut harvinaisen hyvin kukkien syvimmän olemuksen esille. Todella hyviä kuvia! Siellä on myös kesä edempänä kuin täällä.

  VastaaPoista
 4. Norjanangervon pienet kukat ovat suloisia, en ole näin läheltä niitä katsonutkaan. Ketunleipä on herkankaunis ja siinä on lempisävyäni eli pinkkiä. Kiitos kesäisistä kuvistasi ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Mikä uskomattoman kaunis vihreän kimara. Kuviesi kaltaista kasvun kohinaa on kaikkialla, ei meinaa perässä pysyä. Näitä samoja kasveja on tullut kuvailtua, nuuskittua ja tunnusteltua. Kerrassaan upea kuvasarja. Mukavaa alkavaa viikkoa.:)

  VastaaPoista
 6. Kuvissasi on kaikki kohdallaan.
  Kesän tunnelma kukkien tuomana.
  Ollaan aivan Kesäisessä Suvessa..!

  VastaaPoista
 7. Ai kun pääsisi itsekin puutarhaan kaivelemaan, tai jonnekin edes, ihan vaan kaivamaan vaikka kuoppaa laipiolla jonnekin pellon syrjään. Kaupunkiasuminen näivettää. :/
  Ihanaa kirkasta valoa, vihreää ja valkoista. Uusi bannerikuva on muuten myös todella hieno, oikein kyllä ihastelin kun sivun ensi kertaa latasin ja sen ensi kertaa näin.

  VastaaPoista
 8. Sano nyt ihmeessä mikä kamera sinulla on, digi kameralla ei saa varmaan noin hienoja kuvia, kuten tuo ketunleipä kukka, kun katselen noin kauniita kuvia, en ala tykätä omasta kamerasta yhtään. t.pipsa

  VastaaPoista
 9. Aivan upea kuva ketunleivästä :-)

  Kiitos näkymistä !

  VastaaPoista
 10. Jaana,
  kiitos, puutarhasta ja luonnosta löytyy nyt paljon uutta.

  VastaaPoista
 11. Tiitsa,
  viikonlopulla oli oikein kesäistä. Vihreys ja valkoiset kukat hivelevät silmiä. Nyt on hieman viileämpää, mutta sade on tauonnut eilisen jälkeen.

  VastaaPoista
 12. Katriina,
  näissä blogeissa näkee hauskasti, kuinka kevät etenee eri paikkakunnilla. Eräässä blogissa syreenit olivat jo täydessä kukassa.

  VastaaPoista
 13. Manteli,
  nyt kun olen ottanut lähikuvia, huomasin kuinka samanlaiset kukat ovat norjanangervossa ja tuomessa. Kokoero vain on huomattava. Toivottavasti tuo ketunleipä leviää laajemmalle kuusien juurelle, on niin kaunis.

  VastaaPoista
 14. Pitsit sekaisin,
  Yritän sinkoilla silmät levällään, että näkisin kaikki ihanuudet mitä luonnossa tapahtuu. Joka päivä näkyy uutta ja ihanaa. Vihreys on muuttumassa hennon vihreästä täyteläiseksi. Sateet ovat huuhdelleet kivasti luontoa.

  VastaaPoista
 15. Eko,
  Kuvaaminen on nyt hauskaa, lähes aina on valoa riittävästi tarjolla, sekä paljon uutta kuvauskohdetta.

  VastaaPoista
 16. Ihanat!
  Värit on kauniit ja kukat.
  Ketunleivät on herttaisia vihreine lehtineen, tykkään myös.

  VastaaPoista
 17. uuvana,
  Oijoi, meidän pitää "tilata" sinulle maaseutuelämää. Tilaisin heti jos voisin, voin kyllä yrittää :) Ei ole kivaa kitua betonissa, jos on sellainen ihminen että nauttisi luonnonläheisemmästä olomuodosta.

  VastaaPoista
 18. Pipsa,
  Minulla on Cannon eos 550d, näissä lähikuvissa olen käyttänyt 18-55mm kit linssiä kahden lähilinssin kanssa. Niillä kuvatessa joutuu kyllä "maastoutumaan" taydellisesti. Kuvat on otettava ihan läheltä. Olen ollut tuohon kameraan erittäin tyytyväinen, siitä on tullut yksi "vartaloni lisäosa", kulkee joka paikassa mukana.

  VastaaPoista
 19. Marimeri,
  Kiitos, sinulle. Vihreää aurinkoista viikkoa :)

  VastaaPoista
 20. seijastiina,
  ilahduin kovin kun löysin lehti-ja risukasojen keskeltä nämä kaunokaiset. Toivon niiden leviävän laajemmalle, nyt niillä on tilaa kasvaa ja hengittää. Siivosin niiden ympäristön.

  VastaaPoista
 21. Kauniita alkukesän kukkia!
  Nuo ketunleivät tuovat lapsuuden mieleen.
  Silloin ei niitä vielä ihasteltu, niitä
  syöttiin. Nyt ihastellaan. Ovat niin herkän
  kauniita.
  Norjanangervolla on kaunis valkoinen huntu
  päällään.
  Mukavaa toukokuun loppua!

  VastaaPoista
 22. sirpa,
  muistan oikein hyvin kun lapsena syötiin ketunleipää ja suolaheinää :) Ehkä olisi hyvä muistella mitkä kasvit luonnossa sopivat syötäväksi, jos vaikka tuleepi ruokakato. Koskaan ei voi tietää. Kaunista lempeää toukokuun loppua sinulle :)

  VastaaPoista